VTYONET UYGULAMASI İLE YEDEKLEME İŞLEMİ

Yedekleme işlemi terminallerden değil LOGO programının yüklü olduğu bilgisayardan (Ana Bilgisayar) yapılabilir.
VTYONET programı çalıştırılır. VTYONET simgesi masaüstünüzde yok ise LOGO kısayolu simgesine sağ tuş ile tıklayıp dosya konumunu aç öğesine tıklanarak LOGO’ nun yüklü olduğu klasör açılır. Oradan VTYONET programına tıklayarak çalıştırılır.

Gelen ekranda kullanıcı adı bölümünü “sa” yazılır (tırnaklar hariç), şifre alanına SQL Server kurulum aşamasında tanımlanan şifre girilir, sunucu bilgisine SQL Server’ ın kurulu olduğunu sunucu bilgisi girilir ve ardından bağlan butonuna tıklanır.

Karşımıza gelen ekranda LOGO veritabanına ait olan GODB-TIGERDB-LKSDB-ATRDB-STARTDB vs. olan database üzerinde sağ tıklanarak yedekle seçilir. Dosya tanımı satırında üç noktaya tıklanarak yedeklemenin yapılacağı konum belirlenir. Ardından tamam ve yedekle butonlarına tıklanarak database büyüklüğüne göre bir kaç dakika içerisinde yedekleme işlemi tamamlanmış olur.

Yedekleme işlemi sırasında olası sorunlardan ötürü kaynaklanan problemlerden firmamız sorumlu değildir. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde firmamızla irtibata geçiniz.

Caner Özdemir