LEM (Logo Enterprise Membership) nedir?
LEM Logo kullanıcılarına güncel yasal mevzuata tam uyum ve yeni geliştirilen tüm özelliklerden yararlanmayı garanti altına alan bir üyelik sistemidir.Yeni ürünlerimize sahip olan tüm kullanıcılarımız (Logo Start, GO 3, GO Plus, Tiger Plus, Tiger Enterprise, Bordro Plus) doğrudan 1 yıllık LEM sahibi olacaklardır.
LEM sahibi olmanın avantajları nelerdir?
Yeni geliştirilen ek özellikler (üründe yapılan geliştirmeler) sadece LEM kullanıcılarına özel olacak,sadece LEM kullanıcıları yeni geliştirilen özelliklerden faydalanabilecektir. Hata düzeltmeleri bu kapsamda olmayıp, hata düzeltmeleri tüm kullanıcılarımız tarafından kullanılabilecektir. Daha önceden yılda iki kez ek özellik paketi ile sahip olunabilen ek özellikler artık sürüm geliştirildiği anda LEM kullanıcılarının hizmetine sunulmaktadır.
 

 
LEM süresi ne kadardır?
LEM 1 yıl geçerli olup yüklendiği tarihten itibaren başlamaktadır. Programın içerisinde lisans bilgileri penceresinden sahip olunan LEM bilgisi görülebilir. Yükleme tarihi kontrol edilmek isteniyorsa sistem işletmeninden lisans yenileme yapılarak LEM paketinin yükleme tarihine erişilebilir.
LEM sahibi olanlar ek paket alırken de avantajlı?
Mevcut Logo yazılımlarınıza ek olarak alımı yapılacak ekstra kullanıcı paketi, entegre çözümler v.s. ürünlerine LEM’ i olan kullanıcılar özel indirimli fiyatlarla sahip oluyorlar. LEM kapsamındaki kullanıcılara ayrı LEM kapsamında olmayan kullanıcılara ayrı fiyat uygulanıyor.
LEM almamın ne gibi sakıncaları var?
LEM ‘i olmayan kullanıcılar LEM bitiş tarihi itibariyle çıkacak hiç bir güncellemeden faydalanılamayacaktır. LEM alımı yapılmayan her yıl sonraki yapacağınız alımlarda karşınıza çıkar. Böylelikle daha yüklü bir LEM bedeli ödemek zorunda kalabilirsiniz.
LEM ücreti ne kadardır, LEM ücreti nasıl hesaplanır?
LEM bedeli kullanılan ana paket ve ek modüllere göre farklılık gösterir. Logo Start GO 3, GO Plus ürünleri ana paket ve kullanıcı paketi bazında hesaplanırken, Tiger Plus ve Tiger Enterprise ürünleri kurulu lisans bedeli üzerinden %12 ‘si alınarak hesaplanır. Bordro Pus Lem ücreti birlikte çalışan ticari program olması durumda indirimli fiyattan hesaplanır.

Caner Özdemir