Logo Kredi Kartları uygulaması Cari Hesap, banka hesapları ve ödeme tahsilat planları ekleri ile kredi kartı slipleri raporlama eklerinden oluşmaktadır.

Bu modülde müşterilerinizin kredi kartlı alışlarını, sonrasında bankadan size yapılan geri ödemelerdeki komisyon kesintilerini ve sonucunda oluşan banka hesabınıza girecek tutarın takibini yapabilirsiniz.

Logo kredi kartı uygulaması aşamalarında ilk olarak banka hesabı üzerindeki kredi kartı işlemleri kutucuğunun işaretli olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde kredi kartı fişi girilmesi mümkün değildir. Sonrasında kredi kartı fişi girişleri, geri ödeme planları ve fişlerin muhasebeleştirilmesi işlemleri yapılır.

Kredi kartı giriş işlemi Cari Hesap Fişlerinden kredi kartı fişi seçilerek yapılır. Kredi kartı fişinde tek banka ve tek cari hesap seçilebildiği gibi aynı fiş içerisinde birden fazla banka ve cari hesap seçebilme imkanı da bulunmaktadır.

 

Kaydedilen kredi kartı fişleri banka da “kredi kartı bloke” hesabında bekletilir. Tahsilat işleminin gerçekleşmesiyle birlikte ilgili kredi kartı hareketleri sağ tuş menüsünde bulunan “kredi kartı fiş tahsilatı” ekranında sağ tarafa atılarak banka işlem fişinin oluşması sağlanır. Böylelikle bloke de bekleyen işlem banka cari hesabına virman yapılmış olacaktır.

Caner Özdemir