Sql Server Management Studio İle Otomatik Yedekleme

Bilindiği üzere LOGO yazılım ürünleri SQL Server tabanında çalışmaktadır. Program içerisinde girilen tüm veriler SQL Server üzerinde oluşturulan database içerisindeki table’ lara kaydedilir.

Varolan bilgilerin korunması, mevcut datanın güvenle yedeklenmesi, herhangi bir sebeple bilgilerin kaybolmaması maksadıyla LOGO yazılım ürününün yüklü olduğu PC üzerinde oluşturulan kullanıcı bağımsız otomatik hale getirilmiş yedekleme sistemiyle güvenli bir çalışma ortamı oluşturulur.

Bu işlem SQL Server üzerinde maintenance plans sekmesinden yeni bir plan oluşturularak yapılır. Maintenance plans kullanımı için SQL Server Windows Authentication modda çalıştırılmalı ve mixed modda kurulmalıdır.

Aynı zamanda SQL Server ile birlikte SQL Server Agent’ ında çalışıyor olması gerekmektedir. Maintenance Plans kullanımı için kullanıcı sysadmin yetkisinde olmalıdır.

SQL Server 2005 otomatik yedekleme resimli anlatımı için tıklayınız!!!

Database Backup Manager İle Otomatik Yedekleme

Microsoft Sql Express Edition veri tabanı programına yardımcı bir araç olarak geliştirilmiştir. Türkçe, İngilizce ara yüzü ve basit kullanımı sayesinde ister teknik bir adam, ister son kullanıcı olsun kolayca yedeklerini alabilir, temel database işlemlerini kolayca yapabilir.

  • İster hazır yedekleme senaryoları kullanın, isterseniz ihtiyacınıza göre yedekleme senaryoları oluşturun. Ne kadar basit olduğunu kullanınca göreceksiniz.
  • Yedeklerinizi sakladığınız yer çok önemli. Sadece bilgisayarınızın diskinde veya bir harici diskte saklamak yerine, bir FTP bulut hizmeti kullanarak yedeklerinizi daha güvenli bir ortamda barındırabilirsiniz.
  • DBM programının ana ekranı çok basit tasarlanmıştır. Bu sayede birçok işlemi tek bir ekrandan yönetmenizi sağlar.
  • Etkin lisanslama sistemi sayesinde satın almış olduğunuz yazılım lisansı sizin adınıza kayıt edilir. Böylece yeni bir güncelleme çıktığında size lisans anahtarınız sayesinde ulaşarak, en güncel sürümden faydalanmanızı sağlıyoruz.
  • Etkin lisanslama sistemi sayesinde satınalmış olduğunu yazılım lisansı sizin adınıza kayıt edilir. Yeni bir güncelleme çıktığında size lisans anahtarınız sayesinde ulaşarak en güncel sürümden faydalanmanızı sağlıyoruz.
  • İster tek bir veri tabanına, isterseniz birden fazla veri tabanına dileğiniz kadar zamanlanmış görev tanımlayabilirsiniz. Tanımladığınız görevlerden birisi yedeğinizi hafta içi sabah alırken, bir diğeri hafta içi akşam dilediğiniz saatte alabilir. Biran önce zamanlanmış görevleri oluşturun ve verilerinizin yedeklemeniz gerektiğini artık unutun.

Caner Özdemir